Aanmelden slotconferentie ‘Arbeidsparticipatie Oekraïense ontheemden in Nederland’

18 januari, Utrecht Centraal
Actualiteiten overzichtGepubliceerd op: 16-07-2023
Nieuws
Er zijn inmiddels ruim 100.000 Oekraïense ontheemden in Nederland. In tegenstelling tot andere groepen vluchtelingen, mogen zij direct aan het werk. Hoe verloopt hun arbeidsmarktparticipatie en wat kunnen we hiervan leren voor andere groepen nieuwkomers? 

Er is met financiering van Instituut Gak onderzoek verricht naar de arbeidsparticipatie van Oekraïense ontheemden in Nederland. De beide onderzoeken, uitgevoerd door het Verwey-Jonker Instituut in samenwerking met Opora Foundation en door Regioplan in samenwerking met Open Embassy, verbinden kennis over vluchtelingen en arbeidsparticipatie met onderzoek naar de arbeidsparticipatie van Oekraïense ontheemden. 

Jaarlijks kent Instituut Gak financiële bijdragen toe aan tientallen projecten van organisaties door heel Nederland. Dit zijn zowel bijdragen aan onderzoek als maatschappelijke projecten op het gebied van sociale zekerheid en arbeidsmarkt. 

Slotconferentie 

Tijdens onze slotconferentie zullen we de bevindingen van beide onderzoeken op een interactieve wijze presenteren aan een divers publiek, waaronder beleidsmakers, werkgevers, vluchtelingen(organisaties), gemeenten, intermediairs en andere betrokken partijen. 

Na een paneldiscussie zijn er drie workshops, waarin vanuit verschillende perspectieven – dat van de werkgever, de (gemeentelijke) uitvoeringspraktijk en het beleid – de arbeidsparticipatie van Oekraïense ontheemden wordt belicht. Tijdens deze workshops bespreken we de inzichten en aanbevelingen en hoe u deze in de praktijk kan toepassen. 

Datum: 18 januari 2024
Locatie: Seats2meet CS Utrecht
Adres: Moreelsepark 65, Utrecht
Tijd
: 13:00 – 17:00

Routebeschrijving

 

Job Velseboer

Contact

Meld je aan voor de conferentie

    Meld je aan voor de workshop die voor jou relevant is.

Persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt ter registratie van het evenement en voor informatieve e-mails. Na het evenement worden de gegevens verwijderd.

Deel dit nieuwsbericht op: