Majone Steketee spreekt op congres

over 'Psychische problemen en ouderschap'
Actualiteiten overzichtGepubliceerd op: 26-01-2018
Nieuws

Als een ouder psychische problemen heeft, kan dit grote invloed hebben op de ontwikkeling van een kind. Hoe versterk je als GGZ-professional het ouderschap van je cliënt, ook als dit niet de initiële hulpvraag is? Deze vraag staat centraal op 8 maart tijdens het congres: ‘Psychische problemen en ouderschap’. Algemeen directeur Majone Steketee spreekt op dit congres over de risico’s voor kinderen waarvan de ouders een psychische aandoening hebben. Zij gaat in op de vraag waarom specifieke aandacht voor kinderen en de ouder-kindrelatie belangrijk is in de gezondheidszorg voor volwassenen.

Majone leidt hiermee het eerste deel van het programma in. In dit onderdeel worden workshops gegeven over intergenerationele overdracht (onder andere gehechtheid, verslaving), samenwerking met vertrouwensartsen en Veilig Thuis, privacy en het beroepsgeheim, en het nieuwe afwegingskader in de meldcode. De overige onderdelen van het programma gaan over contextueel behandelen bij multiproblematiek en het samenwerken van verschillende disciplines.

Het congres wordt georganiseerd in opdracht van de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag, in samenwerking met GGZ Nederland, NIP en het Trimbos-instituut. Het is gratis toegankelijk en voor verschillende beroepsgroepen relevant. Voor meer informatie en om u aan te melden, klik hier.

Majone Steketee

Contact
Deel dit nieuwsbericht op: