Trots en collegialiteit. De behoefte van politiemensen aan waardering en erkenning

De behoefte van politiemensen aan waardering en erkenning
PublicatiesGepubliceerd op: 26-09-16
Deze studie voor Stichting WEP richt zich op waardering en erkenning van politiemensen. Hierbij gaat het om drie soorten van waardering en erkenning: waardering vanuit de samenleving, waardering binnen de eigen organisatie en waardering door de directe sociale omgeving. Het Verwey-Jonker Instituut bespreekt inzichten uit de praktijk en de wetenschap. Het rapport is vooral het verhaal geworden ván politiemensen, door politiemensen en hun naasten verteld.

In het hart van deze studie staan circa veertig interviews met politiemensen en met hun partners, kinderen, familie en vrienden. Tijdens de gesprekken ging het over collegialiteit, beroepstrots, de moeilijke, leuke en grappige momenten op het werk en het leven met een politieman of vrouw. Het bevragen van de sociale omgeving van politiemensen is vernieuwend, in eerder onderzoek komt dat perspectief minder aan bod.

Thema's

  • Inburgering nieuwkomers

    Het Verwey-Jonker Instituut houdt zich sinds haar oprichting bezig met het vraagstuk van integratie van nieuwkomers in de samenleving. Met ons onderzoek ondersteunen we opdrachtgevers die ervoor willen zorgen dat nieuwkomers hun potentieel kunnen benutten.

  • Ondermijning, criminaliteit en veiligheid

    Onderzoek naar ondermijning, criminaliteit en veiligheid is één van de expertisegebieden van het Verwey-Jonker Instituut.

    Meer over dit thema
Deel deze publicatie op: