Omgaan met maatschappelijke spanningen in de wijk

PublicatiesGepubliceerd op: 13-06-16
Professionals en beleidsambtenaren weten vaak niet goed hoe zij om moeten gaan met maatschappelijke onrust en spanningen in de wijk. Voor hen is er deze handreiking met achtergrondinformatie en praktische tips.

In onze samenleving neemt (de ervaring van) diversiteit steeds meer toe. Dit vergroot de kans op vervreemding, uitsluiting, onbegrip en conflicten in de wijk. Eerstelijns professionals – zoals maatschappelijk werkers, opbouwwerkers en jongerenwerkers – en (gemeentelijke) bestuurders en beleidsmakers, hebben vaak moeite met het aanpakken van deze spanningen. Deze handreiking biedt hen handvatten.

Praktische informatie

De handreiking bestaat uit veel (achtergrond)informatie, zoals een uitleg over wat onder sociale spanningen wordt verstaan, welke risicofactoren hier aan bijdragen en in welke fasen maatschappelijke spanningen en escalatie verlopen. Ook wordt uitgelegd welke signalen er zijn, hoe je die kan herkennen en hoe een gestructureerde aanpak verloopt. Om professionals concreet op weg te helpen, bevat de handreiking veel praktische informatie met aanpakken, protocollen, checklists en voorbeelden.

ISBN 978-90-5830-745-3
2016

Download via KIS

Thema's

Deel deze publicatie op: