Diversiteit

Biculturele LHBT’s aan het woord over hun doen en laten

Marian van der Klein
Sven Oostrik
Suna Duysak

Download

2016

ISBN 978-90-5830-728-6

10 pag.

Kennisplatform Integratie & Samenleving maakte een inventarisatie van sprekende verhalen van biculturele LHBT’s in Nederland. Alle artikelen, bundels, boeken en interviews tussen 1975 en 2015 waarin de lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders zelf aan het woord komen over hun persoonlijke leven zijn verzameld en naar culturele achtergrond gerangschikt.
Over Turkse Nederlanders, Marokkaanse Nederlanders en Surinaamse Nederlanders zijn aparte brochures gemaakt waarin ingezoomd wordt op hun verhalen en op de strategieën die zij gebruiken om eigen keuzes te maken op het gebied van de liefde, seksualiteit en seksuele identiteit.

Bronnenverzameling

In de bronnenverzameling "400 bronnen voor biculturele LHBT's en hun hulpverleners" presenteren we de algemenere conclusies van het onderzoek ter inspiratie, herkenning en erkenning van hulpverleners en LHBT’s zelf. Verder presenteren we de 400 verzamelde bronnen in bronnenlijsten en geven we meer achtergrondinformatie over het zoekproces voor de inventarisatie van de verhalen van biculturele LHBT's.