Jeugd

Toolkit Jeugdparticipatie


De toolit is digitaal beschikbaar op. Een papieren exemplaar is te bestellen via info@st-alexander.nl

Jody Bauer, Leo Rutjes (Stichting Alexander)
Renske van der Gaag
Jodi Mak

2012

ISBN 978-90-8903-022-1
78 pag.

In 2011 ontwikkelt Be Involved een online Toolkit Jeugdparticipatie Gemeenten.
Over jongerenparticipatie is veel informatie voorhanden, wat betreft methoden, expertise in literatuur en handboeken. Voor een meer samenhangende en voor de praktijk bruikbare bundeling hebben Stichting Alexander en het Verwey-Jonker Instituut deze Toolkit Jeugdparticipatie ontwikkeld. Hier vindt u een actuele, toegankelijk en een gebruiksvriendelijke toegang tot methodieken op het gebied van jeugdparticipatie.

In deze Toolkit worden 32 verschillende methoden (tools) gepresenteerd. Er is een keuze gemaakt voor deze methoden, omdat ze hun succes in de afgelopen jaren hebben bewezen. Er is op het gebied van jongerenparticipatie nog meer mogelijk. Zo kunnen sommige methoden bijvoorbeeld in een traject in combinatie ingezet worden. De methoden worden kort en bondig omschreven en elke methode wordt toegelicht met een praktijkvoorbeeld.

Hebt u belangstelling voor het inzetten van een methode, wilt u meer weten of weet u nog andere beproefde methoden, laat het ons weten! We staan u graag te woord en we kunnen uw suggesties opnemen op de website. U kunt ons bereiken via info@st-alexander.nl. Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.
Laat u door de toolkit stapsgewijs informeren, inspiĀ­reren en motiveren om aan de slag te gaan met jongerenparticipatie.

Het Team van Be Involved
De Toolkit Jeugdparticipatie is onderdeel van Be Involved. Be Involved is de verzamelnaam van verschillende instrumenten ter bevordering van jeugdparticipatie in gemeenten. Het is een initiatief en product van Stichting Alexander en het Verwey-Jonker Instituut.