Zicht op de toeloop

Succesvol gebruik van het wijkcentrum Doornakkers-Eindhoven
PublicatiesGepubliceerd op: 01-01-11
De toeloop is een wijkcentrum in het stadsdeel Tongelre in Eindhoven. Het gebouw is geopend in 2009 en verbindt een krachtwijk en een nieuwbouwwijk in ontwikkeling.
In december 2004 maakte de woningcorporatie Woonbedrijf een plan van aanpak voor de toeloop. Daarin werd een succesvol gebruik centraal gesteld. Deze nadruk past in de doelstellingen van Woonbedrijf. Het beleid is gericht op een goede woning in een goede buurt. In deze rapportage willen we inzicht geven in hoe de toeloop in het eerste jaar gebruikt werd en welke meerwaarde dit heeft gegeven voor de samenwerkende partijen in het gebouw, voor de wijkbewoners en Woonbedrijf.

Voor dit onderzoek verzamelden we informatie uit verschillende bronnen. Daaruit komt het beeld naar voren dat de toeloop een positief verschil weet te maken voor Doornakkers en Berckelbosch. Bewoners van beide wijken kennen de toeloop, maken er gebruik van en waarderen het. De woningen in de onmiddellijke nabijheid van de toeloop zijn meer gewild. De publicatie bevat aandachtspunten voor de komende jaren.

In samenwerking met

Hamid Dardour

Ron Jeuriëns

Ellis Kluijt

Thema's

  • Buurten en leefbaarheid

    We hebben ruime ervaring met onderzoek in wijken. Bewonersinitiatieven, duurzaamheid, jongerenwerk, polarisatie, ondermijning, onderwijs: alles komt samen in de buurt.

Deel deze publicatie op: