Deelrapport 4 Werkzame elementen in preventieve opvoedinterventies

Werken aan publieke en maatschappelijke impact
PublicatiesGepubliceerd op: 26-11-20
Het CIKEO consortium was zich er vanaf het begin van bewust dat het succes van preventieve opvoedondersteuning niet alleen tot stand komt in de relatie tussen professional, ouders en kinderen. Gemeenten hebben tot taak de kwaliteit van opvoeding en de ontwikkelingskansen van alle jeugdigen in hun gemeente te bevorderen.

Het vierde CIKEO-deelrapport (Werken aan publieke en maatschappelijke impact. Werkzame elementen in preventieve opvoedinterventies) gaat in op de invoering en de publieke en maatschappelijk invloed van preventieve opvoedinterventies.

Zie ook

Deel 1: Overzicht, samenvatting en conclusies. Werkzame elementen in preventieve opvoedinterventies. Deelrapport 1

Deel 3: Empirisch onderzoek naar opvoedonzekeheid en het gebruik van opvoedondersteuning. Werkzame elementen in preventieve opvoedinterventies

Onderzoekers

 • Harrie JonkmanSenior onderzoeker
 • Matty CroneExtern
 • C.M.H. Hosman
 • Hein Raat

Thema's

 • Jeugd en opvoeding

  Binnen de onderzoeksgroep jeugd staat de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren hoog op de agenda. We onderzoeken kansen en belemmeringen daarbij, met veel aandacht voor de rol van opvoeders, moeders én vaders.

 • Jeugdhulp

  De jeugd is onze toekomst! Daarom vinden wij het belangrijk om jeugdigen, opvoeders en professionals in de jeugdhulp - met onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek - te ondersteunen.

  Meer over dit thema
Deel deze publicatie op: