Wat werkt bij baancreatie? Veertien inspirerende voorbeelden

PublicatiesGepubliceerd op: 02-03-20
Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben het moeilijk om aan werk te komen en werk te behouden. Door te zorgen voor banen die speciaal op deze doelgroep gericht zijn, kunnen bedrijven en overheidsorganisaties daar wat aan doen: dit noemen we baancreatie. Dat is niet alleen goed voor de mensen in kwestie, ook bedrijven kunnen er op allerlei manieren van profiteren.

Deze veertien voorbeeldbedrijven en organisaties zijn bedoeld als inspiratie als u of uw bedrijf ook met baancreatie wil starten. 

Voor meer voorbeelden en achtergrondinformatie verwijzen we naar ons onderzoeksrapport ‘Werk voor iedereen: baancreatie voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie‘.

 

Onderzoekers

Thema's

  • Inburgering nieuwkomers

    Het Verwey-Jonker Instituut houdt zich sinds haar oprichting bezig met het vraagstuk van integratie van nieuwkomers in de samenleving. Met ons onderzoek ondersteunen we opdrachtgevers die ervoor willen zorgen dat nieuwkomers hun potentieel kunnen benutten.

  • Jeugdhulp

    De jeugd is onze toekomst! Daarom vinden wij het belangrijk om jeugdigen, opvoeders en professionals in de jeugdhulp - met onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek - te ondersteunen.

    Meer over dit thema
Deel deze publicatie op: