Wat werkt bij arbeidsparticipatie statushouders

PublicatiesGepubliceerd op: 16-10-18
Dit Wat werkt bij-dossier van Kennisplatform Integratie & Samenleving is een overzicht van werkzame factoren die de arbeidsparticipatie van statushouders bevorderen. Naast een dossier is er ook een infographic die de resultaten beknopt weergeeft.

De arbeidsparticipatie van statushouders blijft sterk achter bij die van de rest van de Nederlandse beroepsbevolking. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de lichamelijke en psychische gezondheid, leiden tot armoede en schuldenproblematiek en een beperkt sociaal netwerk. Ook leidt het landelijk tot negatieve gevolgen voor de financiën en sociale cohesie. Dit Wat werkt bij-dossier helpt je om ervoor te zorgen dat statushouders aan de slag kunnen en deel kunnen nemen aan de samenleving.

In 2020 is er een update geweest van de publicatie en zijn de belangrijkste resultaten gebundeld in een infographic. Aan de rechterkant van deze pagina kan je de oude versie uit 2018 nog downloaden. De gele downloadknop daaronder verwijst naar de actuele pagina op www.kis.nl, waar je de nieuwste versie uit 2020 kan downloaden.

36 pag
2018

Download via KIS

Thema's

 • Diversiteit

  Diversiteit wordt verschillend ervaren. Voor de een de vanzelfsprekende werkelijkheid van de stad - waar iedereen evenveel rechten heeft - voor de ander een gevoel van verlies als hun woonbuurt in kleur, taal en samenhang verandert.

 • (Arbeids)participatie

  Door werk kunnen mensen beter participeren in de maatschappij en ervaren ze meer zelfrespect. Met ons onderzoek willen wij arbeidsparticipatie verbeteren en verduurzamen.

  Meer over dit thema
 • Jeugdhulp

  De jeugd is onze toekomst! Daarom vinden wij het belangrijk om jeugdigen, opvoeders en professionals in de jeugdhulp - met onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek - te ondersteunen.

  Meer over dit thema
Deel deze publicatie op: