Versterken van eigen kracht ouders en jeugdigen

PublicatiesGepubliceerd op: 24-03-20
Uitgaan van de eigen kracht van ouders en jeugdigen is één van de transformatiedoelen uit de Jeugdwet. Het is vaak een belangrijk doel van de jeugdhulp. Als medewerker van een wijkteam kan het een uitdaging zijn om dit vorm te geven in je werk.

Deze handreiking van Kenniswerkplaats Transformatie Jeugd Amsterdam (KeTJA) reikt hier handvatten voor aan. De handreiking is gemaakt voor professionals werkzaam bij Ouder- en Kindteams Amsterdam, maar is relevant voor alle professionals werkzaam bij wijkteams voor gezin & jeugd en jeugdhulpinstellingen.

Omschreven staat wat eigen kracht is, wat je ervoor nodig hebt, en wat je erbij kan gebruiken. Je vindt verwijzingen naar bruikbare instrumenten, en ook naar reflectietools om te meten hoe ver je al bent omtrent dit thema. Ook vind je inspiratie en ervaringen van collega’s.

Onderzoekers

  • Lineke van Hal
  • Anna JansmaOnderzoeker

Thema's

  • Jeugd en opvoeding

    Binnen de onderzoeksgroep jeugd staat de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren hoog op de agenda. We onderzoeken kansen en belemmeringen daarbij, met veel aandacht voor de rol van opvoeders, moeders én vaders.

  • Sociaal domein

    We hebben ruime ervaring in onderzoek naar de wijze waarop gemeenten ondersteuning organiseren, en naar de opbrengsten, knelpunten en effecten van verschillende werkwijzen.

    Meer over dit thema
Deel deze publicatie op: