Veel dynamiek, weinig slagvaardigheid: een studie naar de praktijk van lokale veiligheidsnetwerken

Publicatie overzichtGepubliceerd op: 19-10-12

Veel dynamiek, weinig slagvaardigheid

Ronald van Steden
Ilse de Groot
Hans Boutellier

Download
2012
11 pag.

Een studie naar de praktijk van lokale veiligheidsnetwerken

Ronald van Steden, Ilse de Groot en Hans Boutellier doen in dit artikel verslag van empirisch onderzoek naar drie lokale veiligheidsnetwerken in een Amsterdams stadsdeel. Zij brengen in kaart wat de veiligheidsnetwerken tot stand brengen als het er in concrete situaties op aan komt. Lukt het professionals om urgente problemen op te lossen? En hoe kunnen bevindingen worden verklaard?

Dit onderzoek voerden Van Steden, De Groot en Boutellier uit binnen de onderzoeksgroep Veiligheid en Burgerschap van de Vrije Universiteit Amsterdam. Deze onderzoeksgroep heeft nu een doorstart gevonden in de Kenniswerkplaats Veiligheid & Veerkracht, een initiatief van het Institute for Societal Resilience van de Vrije Universiteit Amsterdam en het Verwey-Jonker Instituut. In deze kenniswerkplaats ontwikkelen academici in co-creatie met professionals in het veiligheidsveld kennis gericht op de versterking van de lokale en regionale veiligheid. Lees hier meer over de kenniswerkplaats.

http://dare.ubvu.vu.nl/handle/1871/38289, https://www.verwey-jonker.nl/programmas/expertiselab-veiligheid-veerkracht, https://www.verwey-jonker.nl/programmas/expertiselab-veiligheid-veerkracht

Thema's