Van faciliteren naar verbinden

Publicatie overzichtGepubliceerd op: 01-01-11

Van faciliteren naar verbinden

Susan Ketner

Meta Flikweert

Majone Steketee


Volledige tekst (pdf)
2011ISBN 978-90-5830-4537

44 pag.  €7,00

De pedagogische opdracht van het jongerenwerk

Wmo Essay 07In de huidige pedagogische civil society hebben niet alleen ouders, maar ook opvoedprofessionals en -vrijwilligers, een taak in de opvoeding van jongeren. In dit essay bekijken we de pedagogische opdracht van één van de spelers in het jeugdveld nader: het jongerenwerk. De pedagogische opdracht van het jongerenwerk heeft de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen, het is veel meer dan alleen het aanbieden van gezellige activiteiten. Jongerenwerkers hebben zowel de opdracht de krachten van individuele jongeren te versterken, als mensen in de wijk of stad bij elkaar te brengen. In de praktijk blijkt dat deze brede pedagogische opdracht kan leiden tot dilemma´s bij jongerenwerkers en zelfs tot handelingsverlegenheid op de werkvloer. Het is belangrijk dit te doorbreken, om zo de verbindende opdracht van het jongerenwerk te kunnen blijven realiseren.


Zie ook www.wmotogo.nl


Âhttp://wmotogo.nl/


Onderzoekers

Thema's

 • Gezondheid en zorg

  Lees hier meer over onze onderzoeken rondom gezondheid, zorg en sport.

  Meer over dit thema
 • Jeugd en opvoeding

  Binnen de onderzoeksgroep jeugd staat de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren hoog op de agenda. We onderzoeken kansen en belemmeringen daarbij, met veel aandacht voor de rol van opvoeders, moeders én vaders.

  Meer over dit thema
 • Jeugdhulp

  De jeugd is onze toekomst! Daarom vinden wij het belangrijk om jeugdigen, opvoeders en professionals in de jeugdhulp -met onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek- te ondersteunen.

  Meer over dit thema
Delen dit artikel op: