Uit de schulp door onderwijs in een topsportomgeving

Drie jaar onderzoek bij Playing for Success Rotterdam
PublicatiesGepubliceerd op: 30-06-16
Playing for Success Rotterdam is een naschools programma voor basisschoolleerlingen uit de bovenbouw die weinig zelfvertrouwen hebben, erg verlegen zijn of het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen. Deze kinderen hebben een grotere kans om onder hun niveau te presteren. Playing for Success wil dan ook de ontwikkeling van hun ‘soft skills’ stimuleren en hun schoolprestaties verbeteren.

In topsportomgevingen bij Excelsior, Rotterdam Basketbal en Feyenoord wordt gewerkt aan persoonlijke leerdoelen, zoals beter leren samenwerken. Wij brachten op basis van driejarig onderzoek de opbrengsten van dit programma in kaart. Deze rapportage beschrijft de werkwijze van Playing for Success Rotterdam, de ervaringen van betrokken ouders en leerkrachten en de effecten op de ‘soft skills’ en de schoolprestaties van de betrokken leerlingen.

Onderzoekers

Thema's

 • Gezondheid en zorg

  Lees hier meer over onze onderzoeken rondom gezondheid, zorg en sport.

 • Jeugdhulp

  De jeugd is onze toekomst! Daarom vinden wij het belangrijk om jeugdigen, opvoeders en professionals in de jeugdhulp - met onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek - te ondersteunen.

  Meer over dit thema
 • Onderwijs en ontwikkeling

  Onderwijs is cruciaal in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. We doen onder andere onderzoek naar de samenwerking tussen onderwijs en andere partijen betrokken bij jongeren. Ook dragen we graag bij aan het creëren van gelijke kansen voor alle leerlingen.

  Meer over dit thema
Deel deze publicatie op: