Stagediscriminatie voorkomen

hoe doe je dat?
PublicatiesGepubliceerd op: 25-01-22
Stagediscriminatie van mbo-studenten met een migratieachtergrond is een hardnekkig probleem. Het voorkomen van stagediscriminatie is een belangrijk aspect van het waarborgen van gelijke kansen in het onderwijs.

Echter, huidige aanpakken tegen stagediscriminatie richten zich vaker op het omgaan met stagediscriminatie dan op het voorkomen ervan. Denk bijvoorbeeld aan betere meldingsprocedures en het versterken van de begeleiding van studenten die er mee te maken krijgen. Het is daarom goed om extra aandacht te besteden aan manieren om de kans dat een student gediscrimineerd wordt bij het zoeken naar een stage, flink te verkleinen. In deze korte publicatie lees je hoe je dat als mbo-professional samen met je collega’s kunt doen.

ISBN 978-94-6409-129-8
6 pag.
2021

Download via www.kis.nl

Onderzoekers

Thema's

 • Onderwijs en ontwikkeling

  Onderwijs is cruciaal in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. We doen onder andere onderzoek naar de samenwerking tussen onderwijs en andere partijen betrokken bij jongeren. Ook dragen we graag bij aan het creëren van gelijke kansen voor alle leerlingen.

 • Diversiteit

  Diversiteit wordt verschillend ervaren. Voor de een de vanzelfsprekende werkelijkheid van de stad - waar iedereen evenveel rechten heeft - voor de ander een gevoel van verlies als hun woonbuurt in kleur, taal en samenhang verandert.

  Meer over dit thema
 • Jeugd en opvoeding

  Binnen de onderzoeksgroep jeugd staat de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren hoog op de agenda. We onderzoeken kansen en belemmeringen daarbij, met veel aandacht voor de rol van opvoeders, moeders én vaders.

  Meer over dit thema
Deel deze publicatie op: