Sport4All. Wat gemeenten, zorgprofessionals en sportverenigingen kunnen doen om mensen met een beperking deel te laten nemen aan het reguliere sport- en beweegaanbod

Tussenrapportage Oktober 2014
PublicatiesGepubliceerd op: 24-03-15
Mensen met psychische klachten of een licht verstandelijke beperking willen graag sporten en bewegen. Zij ervaren echter regelmatig drempels om deel te nemen aan standaard sportactiviteiten.

Vaak zijn ze aangewezen op aangepaste sporten. Een deel voelt zich daar echter te fit voor. Om het welzijn en de zelfredzaamheid van deze groep te vergroten, startte MEE IJsseloevers het project Sport4All. Via dit project stimuleren zij mensen met een beperking zoveel mogelijk deel te nemen aan het reguliere sport- en beweegaanbod. Het Verwey-Jonker Instituut doet tussen juni 2014 en juni 2015 onderzoek naar Sport4All. In deze tussenrapportage vindt u alvast een beschrijving van wat gemeenten, zorgprofessionals en sportverenigingen kunnen doen om deze actieve mensen met een beperking toch deel te laten nemen aan het reguliere sport- en beweegaanbod.

Onderzoekers

  • Niels HermensSenior onderzoeker
  • Vita Los
  • Anna JansmaOnderzoeker

Thema's

Deel deze publicatie op: