Moviera in de wijk. Onderzoek naar een nieuw traject tegen huiselijk geweld

Specialistische intensieve ambulante begeleiding na de analysefase residentieel
PublicatiesGepubliceerd op: 01-02-16
Moviera, een organisatie die zich inzet voor het voorkomen, bestrijden en stoppen van huiselijk geweld, startte in 2014 met een intensief ambulant traject onder de naam ‘Moviera in de wijk’.

Anders dan normaal gesproken gaan vrouwen binnen dit traject vanuit de residentiële opvang direct na de analysefase zelfstandig wonen in een speciaal daarvoor bestemde woning. Daar krijgen zij intensieve specialistische begeleiding. Het afgelopen anderhalf jaar heeft het Verwey-Jonker Instituut ‘Moviera in de wijk’ gevolgd. Aan de hand van vier thema’s (veiligheid, hulp en ondersteuning, trajectbegeleiders en integrale hulpverlening) beschrijven we de ervaringen van cliënten en trajectbegeleiders met deze nieuwe vorm van intensieve ambulante begeleiding. We stellen ons daarbij de vraag of dit traject geschikt is als vorm van specialistische ambulante hulpverlening, waarbij de veiligheid van de vrouwen te garanderen is.

Onderzoekers

Thema's

  • Huiselijk geweld en kindermishandeling

    Geweld en veiligheid in gezin en relatie is een van onze jarenlange expertises. Lees hier meer over het thema huiselijk geweld en kindermishandeling, nieuwsberichten en recente publicaties.

Deel deze publicatie op: