Mentorprojecten en de lokale jeugdzorg

PublicatiesGepubliceerd op: 13-05-15
In het nieuwe lokale jeugdhulpbeleid worden de eigen kracht, inzet van vrijwilligers en het informele netwerk rond gezinnen steeds belangrijker. De combinatie van mentoring en jeugdzorg kan juist dan vruchtbaar zijn. Want mentoring gaat al jaren uit van de kracht en kansen van jongeren in plaats van de problematiek.

Deze 12 tips kunnen managers en bestuurders van mentorprojecten helpen met het leggen van contact en het opstarten van een eventuele samenwerking. Het Verwey-Jonker ontwikkelde de tips op basis van gesprekken met de Masters in Mentoring van het Oranje Fonds en interviews met sleutelfiguren bij jeugdzorgorganisaties en onder ambtenaren.

Onderzoekers

Thema's

 • Gezondheid en zorg

  Lees hier meer over onze onderzoeken rondom gezondheid, zorg en sport.

 • Jeugd en opvoeding

  Binnen de onderzoeksgroep jeugd staat de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren hoog op de agenda. We onderzoeken kansen en belemmeringen daarbij, met veel aandacht voor de rol van opvoeders, moeders én vaders.

  Meer over dit thema
 • Jeugdhulp

  De jeugd is onze toekomst! Daarom vinden wij het belangrijk om jeugdigen, opvoeders en professionals in de jeugdhulp - met onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek - te ondersteunen.

  Meer over dit thema
Deel deze publicatie op: