Klantbeloningssystemen voor huurders in Nederland en het Verenigd Koninkrijk

PublicatiesGepubliceerd op: 01-01-07
Klantgerichtheid staat hoog in het vaandel van menige corporatie. Steeds meer corporaties ontwikkelen eigen diensten en producten om hun klanten beter van dienst te kunnen zijn. Een aantal corporaties doet dit systematisch in de vorm van een klantbeloningssysteem.

In de periode juni t/m november 2006 is een vragenlijst verspreid onder twaalf corporaties in Nederland die een klantbeloningssysteem (KBS) ontwikkeld hebben of daarmee bezig zijn. Een aangepaste vragenlijst werd verspreid onder de huurdersverenigingen van de deelnemende corporaties. Voor een kijkje in de internationale keuken zijn beide vragenlijsten vertaald in het Engels en verspreid onder verschillende corporaties in het Verenigd Koninkrijk. Deze samenvattende rapportage beschrijft de uitkomsten van de enquêtes en trekt een vergelijking tussen Nederland en Engeland.

 

Onderzoekers

  • Peter van der Graaf

Thema's

  • Buurten en leefbaarheid

    We hebben ruime ervaring met onderzoek in wijken. Bewonersinitiatieven, duurzaamheid, jongerenwerk, polarisatie, ondermijning, onderwijs: alles komt samen in de buurt.

Deel deze publicatie op: