Institutioneel racisme bij woningverhuur

PublicatiesGepubliceerd op: 23-01-23

Het vinden van een goede en betaalbare woning is voor veel mensen nu zó lastig dat er sprake is van een wooncrisis. Voor sommige mensen is de uitdaging zelfs nog groter, omdat zij in de particuliere huursector te maken hebben met institutioneel racisme. KIS schreef een artikel op basis van verschillende onderzoeksrapporten rond woningdiscriminatie en twee gesprekken met vertegenwoordigers van brancheorganisaties van makelaars.

Onderzoekers

 • Arwen Hoogenbosch

Thema's

 • Diversiteit

  Diversiteit wordt verschillend ervaren. Voor de een de vanzelfsprekende werkelijkheid van de stad - waar iedereen evenveel rechten heeft - voor de ander een gevoel van verlies als hun woonbuurt in kleur, taal en samenhang verandert.

 • Buurten en leefbaarheid

  We hebben ruime ervaring met onderzoek in wijken. Bewonersinitiatieven, duurzaamheid, jongerenwerk, polarisatie, ondermijning, onderwijs: alles komt samen in de buurt.

  Meer over dit thema
 • Sociaal domein

  We hebben ruime ervaring in onderzoek naar de wijze waarop gemeenten ondersteuning organiseren, en naar de opbrengsten, knelpunten en effecten van verschillende werkwijzen.

  Meer over dit thema
Deel deze publicatie op: