E-learning polarisatie herkennen, aanpakken en voorkomen

PublicatiesGepubliceerd op: 19-12-19

Kennisplatform Inclusieve Samenleving heeft een e-learning ontwikkeld waarin niet alleen professionals en beleidsmakers, maar ook de ‘gewone’ burger leert polarisatie te herkennen, aan te pakken en te voorkomen.

Met deze e-learning leer je om polarisatie op wijkniveau zelf vroegtijdig te herkennen en op een gestructureerde manier te analyseren. Je leert welke verschijningsvormen en fasen polarisatie kan hebben, en welke oorzaken, risico-, trigger- én beschermingsfactoren er zijn voor polarisatie. Tevens leer je welke oplossingen mogelijk zijn om polarisatie te voorkomen of te verminderen.

Deze online training kan door iedereen die wil leren over polarisatie worden gevolgd. Na afronding ontvang je automatisch een certificaat. Ben je een Sociaal Werker dan bestaat bovendien de mogelijkheid om na het volgen van de online training 4 punten te ontvangen via Registerplein (zelf registreren in PE-Online, ID nummer: 370980 indien je de training hebt afgerond voor 22-10-2022).

In samenwerking met

Thema's

  • Polarisatie en verbinding

    Polarisatie is de verscherping van tegenstellingen tussen groepen in de samenleving. Dit kan resulteren in spanningen en toename van segregatie.

  • Jeugdhulp

    De jeugd is onze toekomst! Daarom vinden wij het belangrijk om jeugdigen, opvoeders en professionals in de jeugdhulp - met onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek - te ondersteunen.

    Meer over dit thema
Deel deze publicatie op: