Drempels weg voor Baanlozen

Sociale activering in Nieuwegein
PublicatiesGepubliceerd op: 01-01-01
Sociale activering staat in veel gemeenten hoog op de agenda. Dat is ook het geval in Nieuwegein waar de gemeente samen met een keur aan maatschappelijke instellingen en organisaties zoekt naar wegen om sociale activering op de rails te krijgen en tot een goed einde te brengen. Daartoe zijn twee sporen uitgezet.

Het eerste spoor betreft de ontwikkeling van een samenwerkingsverband tussen gemeente, instellingen en (cliënt)organisaties. Daaruit is een regiegroep voortgekomen die sturing geeft aan het beleid voor sociale activering. Op uitvoerend niveau is een netwerkgroep actief, bestaande uit vertegenwoordigers van participerende instellingen.

Het tweede spoor betrof een proefproject met de methode Activerend Interview. Dit had tot doel het activeren van fase 4-cliënten. Dit rapport bevat de evaluatie van het proces en de resultaten van twee jaar sociale activering in Nieuwegein.

Onderzoekers

  • Rob Lammerts
  • Margaret Brugman

Thema's

  • Armoede en schulden

    Armoede en schulden hebben een enorme impact op het leven van mensen. Binnen dit thema doen we onderzoek naar armoede en schulden vanuit verschillende perspectieven, om te komen tot duurzame oplossingen. Lees hier de verschillende publicaties en artikelen binnen dit thema.

Deel deze publicatie op: