De Multifocus aanpak in Groningen

Een onderzoek naar de effectiviteit van de hulpverlening rondom huiselijk geweld
PublicatiesGepubliceerd op: 26-10-21
Binnen de Multifocus aanpak is sinds september 2016 in de regio Groningen een project ingevoerd van Intensief Casemanagement bij huisverboden en ‘code rood zaken’. Het project is onder andere ingezet naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek naar de effectiviteit van de aanpak huiselijk geweld in de G4 (Tierolf, Lünnemann en Steketee, 2014).

De regio Groningen wilde weten of Intensief Casemanagement bijdraagt aan het stoppen of afnemen van geweld binnen gezinnen. In deze publicatie leest u meer over aanvullend onderzoek gericht op deze specifieke aanpak in Groningen. Het doel van deze aanpak is geweld en onveiligheid in het gezin te stoppen, het gezin te helpen de regie over het eigen bestaan te hervinden, de interne relaties binnen het gezin te versterken en de kans op herhaling te reduceren.

Thema's

 • Huiselijk geweld en kindermishandeling

  Geweld en veiligheid in gezin en relatie is een van onze jarenlange expertises. Lees hier meer over het thema huiselijk geweld en kindermishandeling, nieuwsberichten en recente publicaties.

 • Jeugd en opvoeding

  Binnen de onderzoeksgroep jeugd staat de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren hoog op de agenda. We onderzoeken kansen en belemmeringen daarbij, met veel aandacht voor de rol van opvoeders, moeders én vaders.

  Meer over dit thema
 • Jeugdhulp

  De jeugd is onze toekomst! Daarom vinden wij het belangrijk om jeugdigen, opvoeders en professionals in de jeugdhulp - met onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek - te ondersteunen.

  Meer over dit thema
Deel deze publicatie op: