Cultuursensitieve jeugdhulp en opvoedingsondersteuning

Verslag van de regiobijeenkomst op 25 november 2019
PublicatiesGepubliceerd op: 28-02-20
Als professional in de jeugdhulp of opvoedingsondersteuning kan het zoeken zijn naar manieren om kwetsbare gezinnen met een migratieachtergrond tijdig te bereiken, om cultuurverschillen en communicatieproblemen te overwinnen en goed aan te sluiten op de leefwereld van deze cliënten. Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) en partners hielden op 25 november 2019 een regiobijeenkomst in Nijmegen voor professionals, waarin praktische tools en concrete tips zijn gegeven om cultuursensitief te werken en effectief om te gaan met de diversiteit onder cliënten.

KIS organiseerde deze bijeenkomst in samenwerking met de gemeente Nijmegen, Netwerk Cultuursensitief Werken, Bindkracht 10 Nijmegen, Sensa Zorg en VNG Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd.

Thema's

 • Jeugd en opvoeding

  Binnen de onderzoeksgroep jeugd staat de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren hoog op de agenda. We onderzoeken kansen en belemmeringen daarbij, met veel aandacht voor de rol van opvoeders, moeders én vaders.

 • Diversiteit

  Diversiteit wordt verschillend ervaren. Voor de een de vanzelfsprekende werkelijkheid van de stad - waar iedereen evenveel rechten heeft - voor de ander een gevoel van verlies als hun woonbuurt in kleur, taal en samenhang verandert.

  Meer over dit thema
 • Jeugdhulp

  De jeugd is onze toekomst! Daarom vinden wij het belangrijk om jeugdigen, opvoeders en professionals in de jeugdhulp - met onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek - te ondersteunen.

  Meer over dit thema
Deel deze publicatie op: