Checklist diversiteit bij gemeenten

PublicatiesGepubliceerd op: 24-04-17
Gemeenten hebben een voorbeeldfunctie als het gaat om diversiteit. Zowel door het beleid gericht op hun eigen medewerkers, als de manier waarop zij hun dienstverlening voor hun inwoners invullen. Deze checklist helpt gemeenten hun diversiteitsbeleid te verbeteren.

Niet iedere gemeente heeft goed inzicht in het eigen diversiteitsbeleid of voldoende handvatten om bestaand beleid verder te ontwikkelen. Met deze checklist kan een gemeente bepalen waar te beginnen. En concrete aanwijzingen krijgen om bestaand beleid een nieuwe impuls en inhoud te geven. Aan de hand van de uitkomsten kan worden bepaald waar extra inzet nodig is en waar het diversiteitsbeleid zich dan op moet richten.

De checklist wordt aangevuld met een handreiking (zie het tweede deel van het document) met daarin verdere uitleg, toelichting en tips voor het gebruik van de checklist en voor het formuleren van prioriteiten.

ISBN 978-90-5830-804-7
201728 pag
2017

Download via kis.nl

Onderzoekers

  • Trudi Nederland
  • Inge Razenberg
  • Jessica van den Toorn

Thema's

  • Diversiteit

    Diversiteit wordt verschillend ervaren. Voor de een de vanzelfsprekende werkelijkheid van de stad - waar iedereen evenveel rechten heeft - voor de ander een gevoel van verlies als hun woonbuurt in kleur, taal en samenhang verandert.

Deel deze publicatie op: