Almeerse jongeren van 23-27 jaar zonder startkwalificatie. Wat is er nodig voor een startkwalificatie en/of betaald werk?

Wat is er nodig voor een startkwalificatie en/of betaald werk?
PublicatiesGepubliceerd op: 04-08-16
Wat is er nodig om ervoor te zorgen dat jongeren tussen de 23 en 27 jaar zonder startkwalificaties alsnog hun kwalificatie halen en/of een betaalde baan krijgen? De gemeente Almere heeft het Verwey-Jonker Instituut de opdracht gegeven om dit inzichtelijk te maken.

Binnen het onderzoek – bestaande uit documentenanalyse, interviews met professionals en groepsgesprekken met jongeren – is er gekeken naar wat er al bekend is over deze groep jongeren, hoe het huidige aanbod aan begeleiding eruit ziet binnen de gemeente Almere en wat er beter kan.

Onderzoekers

 • Meintje van Dijk
 • Trudi Nederland
 • Sven Oostrik

Thema's

 • Inburgering nieuwkomers

  Het Verwey-Jonker Instituut houdt zich sinds haar oprichting bezig met het vraagstuk van integratie van nieuwkomers in de samenleving. Met ons onderzoek ondersteunen we opdrachtgevers die ervoor willen zorgen dat nieuwkomers hun potentieel kunnen benutten.

 • Jeugdhulp

  De jeugd is onze toekomst! Daarom vinden wij het belangrijk om jeugdigen, opvoeders en professionals in de jeugdhulp - met onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek - te ondersteunen.

  Meer over dit thema
Deel deze publicatie op: