Aansluiten bij de leefwereld van jongeren

Ondersteuning van meiden bij Girls Forward
PublicatiesGepubliceerd op: 25-10-23
Vanuit de Amsterdamse Regionale Kenniswerkplaats Jeugd KeTJAA deed Verwey-Jonker Instituut onderzoek naar het werk van de organisatie Girls Forward. Girls Forward werkt met en voor meiden in verschillende stadsdelen in Amsterdam.

De activiteiten en inloopavonden van Girls Forward zijn een veilige plek waar meiden van allerlei achtergronden samen komen, met elkaar lief en leed delen, ondersteund worden waar nodig en groeien in hun ontwikkeling.

De rapportage laat zien wat belangrijk is om goed aan te sluiten bij meiden, ook in randvoorwaarden zoals samenwerking met andere partijen. De onderzoek is een van de casus studies in het bredere project ‘Samen aanwezig in de leefwereld’. Meer informatie hierover is hier te vinden: NEJA | Projecten

Met medewerking van

 • Ilham El-Masoudi

Thema's

 • Jeugd en opvoeding

  Binnen de onderzoeksgroep jeugd staat de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren hoog op de agenda. We onderzoeken kansen en belemmeringen daarbij, met veel aandacht voor de rol van opvoeders, moeders én vaders.

 • Gezondheid en zorg

  Lees hier meer over onze onderzoeken rondom gezondheid, zorg en sport.

  Meer over dit thema
 • Jeugdhulp

  De jeugd is onze toekomst! Daarom vinden wij het belangrijk om jeugdigen, opvoeders en professionals in de jeugdhulp - met onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek - te ondersteunen.

  Meer over dit thema
Deel deze publicatie op: