Onafhankelijk onderzoek actueel en richtinggevend

Rob Gilsing in gesprek met platform over integraal jeugdbeleid

11 januari 2018

‘De meeste gemeenten lijken nog weinig oog te hebben voor versterking van de pedagogische ‘civil society’ en voor integraal jeugdbeleid.’ Dat zegt onderzoeker Rob Gilsing in een interview met platform BuitenSpelen.

Gilsing pleit in het stuk voor integraal jeugdbeleid, waarbij verbinding juist daar worden gelegd waar het nodig is. ‘Gemeenten zijn erg druk met het goed organiseren en het betaalbaar houden van de jeugdhulp. Daar spelen nu acute vraagstukken. Inzet op preventie en goede algemene voorzieningen voor jeugd betaalt zich pas na jaren uit’, aldus Gilsing. Hij stelt dat de meeste gemeenten daarom nog weinig oog lijken te hebben voor versterking van de zogenoemde pedagogische civil society en voor integraal jeugdbeleid.

Maar, er zijn ook gemeenten waar het wel lijkt te lukken om het integraal jeugdbeleid van de grond te tillen, benadrukt Gilsing. ‘De gemeente Utrecht is op de goede weg. Onder andere door hun inzet op ‘vreedzame wijken’ en ‘vreedzame scholen.’

Benieuwd naar het volledige artikel? Het interview met Rob Gilsing is te lezen in het magazine van platform BuitenSpelen. Het magazine is hier te bestellen.