Onafhankelijk onderzoek actueel en richtinggevend

Kom naar de presentatie van Rüya: uniek programma ter preventie emotionele problemen bij Turks-Nederlandse meiden

24 mei 2018

Turks-Nederlandse meiden kampen vaker dan gemiddeld met emotionele problemen, zoals depressie. Zij hebben te maken met tegenstrijdige verwachtingen vanuit de Nederlandse en Turkse cultuur. Hierdoor kunnen zij onzeker, of zelfs depressief worden. Om dit te voorkomen is het preventieprogramma Rüya ontwikkeld. Op 21 juni geven wij een presentatie, waarbij u nader kennis kunt maken met dit unieke programma.

Rüya – Turks voor droom - bestaat uit vijf bijeenkomsten voor meiden van 14-19 jaar en hun ouders. Tijdens de bijeenkomsten wordt gepraat over de opvoeding van meisjes en over de communicatie tussen ouders en dochters. De bijeenkomsten blijken effectief om taboes te doorbreken, het bewustzijn over het ‘leven in twee culturen’ bij ouders en meiden te vergroten en de communicatie tussen ouders en dochters te verbeteren. Binnenkort start Rüya in 12 gemeenten. Ook in uw gemeente kan het worden opgezet.

Tijdens onze presentatie van 21 juni kunt u nader kennismaken met Rüya. We vertellen wat het inhoudt, hoe het te gebruiken is, en we laten gespreksleiders en deelnemers van het programma aan het woord.

De presentatie vindt plaats op 21 juni van 14:30-17:00 uur in de Conference Room van De Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8, Utrecht. Klik hier om u gelijk aan te melden, klik hier voor de volledige uitnodiging.