Onafhankelijk onderzoek actueel en richtinggevend

Aanmelding presentatie rapport Baancreatie 6 maart

18-02-2020

Op vrijdagmiddag 6 maart presenteren wij ons onderzoeksrapport over baancreatie. Onder baancreatie verstaan we het creëren van banen voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. De onderzoekers gaan die middag in gesprek met werkgevers die aan de slag zijn met baancreatie en enkele deskundigen.

In 2019 heeft het Verwey-Jonker Instituut onderzoek gedaan naar ‘baancreatie’. Het onderzoek is mogelijk gemaakt door Instituut Gak. Onder baancreatie verstaan we het creëren van banen voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Ook het aanpassen en toegankelijk maken van banen voor deze groep valt onder het begrip baancreatie.
Voor het onderzoek heeft Verwey-Jonker bij 40 bedrijven (reguliere bedrijven, sociale ondernemingen, voormalige SW-bedrijven etc.) interviews gehouden en bij een deel van hen bedrijfsbezoeken afgelegd. Op basis van deze gesprekken is duidelijk geworden wat werkt en wat minder goed werkt bij baancreatie.

Belangstelling als werkgever? Meld je aan!

Het Verwey-Jonker Instituut nodigt ook bedrijven uit die nog willen starten met baancreatie voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie (of er net mee zijn begonnen).

Details:

  • Vrijdagmiddag 6 maart
  • Kromme Nieuwegracht 6, Utrecht
  • 13:30- 16:45

Meer informatie en aanmelden via tjibodh@verwey-jonker.nl.

Download het programma van de bijeenkomst hier