Onafhankelijk onderzoek actueel en richtinggevend

Praat mee over polarisatie tijdens het KIS/Movisie kerstdebat op 22 december

6 december 2017

Na succesvolle edities in 2015 en 2016 organiseren Kennisplatform Integratie & Samenleving en Movisie opnieuw een inspirerend kerstdebat. Dit keer over het thema polarisatie. Klopt het dat het wij-zij gevoel in de samenleving steeds sterker wordt? Trekt iedereen zich echt terug in zijn eigen bubbel? En in hoeverre is verschil een probleem?

Jeroen Olthof, wethouder in de gemeente Zaanstad en Ron van Wonderen, onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut gaan tijdens het debat in gesprek over deze vragen. Moeten gemeenten streven naar cohesie tussen verschillende groepen inwoners? Of is dit een onrealistisch ideaal? Daarnaast wordt ingegaan op de praktijk. Drie mensen vertellen over hun ervaringen met wij-zij denken bij een voetbalvereniging en in de wijk. Tijdens het debat worden handvaten aangereikt om als professional en beleidsmaker met polarisatie in de wijk om te gaan. Tot slot gaan deelnemers in gesprek: wanneer is verschil geen probleem, en wanneer gaat het schuren?

Het debat vindt plaats in de Geertekerk in Utrecht, op vrijdagmiddag 22 december van 15:00 tot 17:00 uur. Deelname is gratis. Wilt u meepraten? Meldt u dan hier aan.