Diversiteit

Gezocht: ouders met een migratieachtergrond (tweede generatie)

10 mei 2019

Kennisplatform Integratie & Samenleving zoekt opvoeders met een migratieachtergrond (tweede generatie) die mee willen werken aan een onderzoek. Voedt u kinderen op van 7 jaar of ouder en bent u in Nederland geboren of hier voor uw zevende jaar gekomen? Dan gaan we graag met u in gesprek over hoe u de opvoeding van uw kinderen ervaart.

We zijn benieuwd naar wat u belangrijk vindt in de opvoeding van uw kinderen en hoe u met mogelijke uitdagingen omgaat. Hoe gaat u bijvoorbeeld om met het bijbrengen van waarden, religieuze opvoeding, sociale media of het opvoeden in de Nederlandse samenleving? Het gaat om een interview van 1.5 tot 2 uur, op een plaats en tijdstip die voor u uitkomen. Uw gegevens zullen anoniem blijven en we gaan vetrouwelijk om met de informatie. Als dank voor uw deelname ontvangt u een VVV-bon van 20 euro.

Met dit onderzoek willen we professionals en vrijwilligers die ouders en kinderen ondersteunen een beter beeld geven van wat ouders met een migratieachtergrond zoal tegenkomen in de opvoeding. Zo kunnen zij hen beter ondersteunen.

Wilt u meedoen aan het onderzoek, of heeft u vragen? Neem dan contact op met onderzoeker Amber Cové via acove@verwey-jonker.nl of 06-24757356.