Korte opleiding VU: aanpak ondermijning en opbouwen weerbaarheid

Actualiteiten overzichtGepubliceerd op: 21-01-2020
Nieuws

Korte opleiding VU: aanpak ondermijning en opbouwen weerbaarheid

23 januari 2020

In maart start bij de VU een korte opleiding over de aanpak van ondermijning en het opbouwen van weerbaarheid. Deze is bedoeld voor professionals in het veiligheidsdomein, bij een gemeente, lokale organisatie of de belastingdienst die meer inzicht willen hebben in ondermijning, hun eigen aanpak willen verbeteren en de samenwerking effectiever willen organiseren. Hans Boutellier, wetenschappelijk adviseur van het Verwey-Jonker Instituut, is een van de twee hoofddocenten.

Veiligheid en de aanpak van ondermijning staan hoog op de politieke en bestuurlijke agenda bij gemeenten. Waar vroeger de zorg voor orde en veiligheid primair een overheidstaak was, is er nu een gedeelde verantwoordelijkheid waarbij publieke en private instanties nauw samenwerken. Een goede samenwerking is hierbij essentieel voor de aanpak van ondermijning.

De opleiding die de VU aanbiedt stelt u in vier dagen volledig op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het veiligheidsveld en over de aanpak van ondermijning. U leert over de verschijningsvormen van ondermijnende georganiseerde criminaliteit, de maatschappelijke effecten daarvan, mogelijke beleidsstrategieën, hoe politieke en bestuurlijke weerbaarheid wordt verkregen, het vergroten van de slagvaardigheid van veiligheidsnetwerken en de juridische mogelijkheden en begrenzingen in de aanpak.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding.

https://fsw.vu.nl/nl/opleidingen/opleidingen-voor-professionals/opleidingen-en-cursussen/SOG/aanpakvanondermijning/index.aspx

Deel dit nieuwsbericht op: