Het houdt niet op, niet vanzelf!

Luister hier de podcast terug met Prof. dr. Majone Stekee over huiselijk geweld
Actualiteiten overzichtGepubliceerd op: 31-08-2021
Nieuws
“Het houdt niet op, niet vanzelf” – deze slogan voor Veilig Thuis is een van de meest succesvolle overheidscampagnes van de afgelopen tien jaar. Ondersteund met het bijbehorende liedje, geschreven door Kirsten Schneider en het duo Fluitsma & Van Tijn, zit de zin bij veel mensen tussen de oren. De boodschap is kernachtig: huiselijk geweld en kindermishandeling zijn een hardnekkig probleem, waar iets aan moet gebeuren. In totaal gaat het om 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen die hier ieder jaar slachtoffer van zijn.

In deze aflevering van de podcastserie Zaaigoed wordt er ingegaan op het huiselijk geweldonderzoek van het Verwey-Jonker Instituut en Geweld hoort nergens thuis, een programma in opdracht van de ministeries van VWS, JenV en de VNG, dat in 2018 startte.

We spreken Majone Steketee, wetenschappelijk directeur van het Verwey-Jonker instituut en hoogleraar intergenerationele overdracht van geweld in gezinnen bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam. En Machteld Beukema, hoofd van Veilig Thuis Zuid-Limburg, dat met in totaal 16 gemeenten in de regio samenwerkt. > Luister de podcast via Spotify of iTunes.

Majone Steketee

Contact
Huiselijk geweld en kindermishandeling 2020

Kwestie van lange adem

  • Majone Steketee,
  • Bas Tierolf,
  • Katinka Lünnemann,
  • Milou Lünnemann,
  • Mathilde Compagner,
  • Marije Voorwinden
ISBN 978-94-6409-038-3Download deze publicatie
Deel dit nieuwsbericht op: